0

BESKYT DIN BÅD VED VINTEROPBEVARING – NEMT, BILLIGT OG EFFEKTIVT:

Er du træt af utætte bådpresenninger der blæser itu i efterårsstormene så er krympeplast et rigtig godt alternativ.

HF Shrinkwrap er en krympeplast som er udviklet til indpakning af maskiner, materiel, vindmøllevinger o.a. så det er beskyttet under opbevaring eller transport.

Krympeplasten er derfor rigtig god til også at pakke din båd ind så den står tørt og beskyttet hele vinteren. For at undgå fugt i båden er det en god ide at installere ventilation i krympeplasten. Det gøres meget nemt med enten selvsidende eller selvklæbende ventiler. Derudover findes der også lynlås døre man kan montere i plasten nemt og enkelt med en krympeplast pistol. Med en lynlåsdør monteret i krympeplasten kan man i løbet af vinteren komme ind i båden og tjekke den eller gå i gang med mindre projekter allerede i det tidlige forår.

Du kan købe HF shrinkwrap igennem de fleste marineudstyr forretninger i Danmark og i nogle havne og hos nogle sejlklubber tilbydes den service at få sin båd pakket ind i krympeplast for vinteren det vil sige der købes samlet ind og nogle gange hyres der et firma til at montere plasten. Nogle steder har man det udstyr der skal til for at monteres krympeplasten men der findes også mulighed for at leje krympeplast pistolen hos HF Industri & Marine.

Krympeplasten fås i mange forskellige tykkelser og bredder alt afhængigt af hvad det skal bruges til endvidere findes der mange forskellige løsninger på hvordan man kan montere det og der er massere af tilbehør til såsom clips, tape, bånd, båndspænder, foliekniv, folievogn mm.. Alt sammen noget der gør monteringen væsentligt nemmere og optimerer det endelige resultat så det bliver tæt og holdbart.

Det er ikke svært at montere shrinkwrap på sin egen båd og der findes mange instruktionsvideoer på internettet.

Det er selvfølgelig vigtigt at båden er helt tør inden man pakker den ind. En lille smule fugt er dog svært at undgå og derfor er det vigtigt altid at sørge for at der er ventilation. Dette gøres ved at montere ventilatorer i krympeplasten. Da plasten slutter tæt er risikoen for at den blæser i stykker under stormene i løbet af vinter og efterår væsentligt mindre end ved almindelige bådpresenninger og du er derfor kan så afhængig af hele tiden at skulle ned for at se til det.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *