0

Underbukser er da hvide

Nej, underbukser er ikke hvide mere. Det var de måske i 1950, men tager du et kig på JBS underbukser, så ser du hurtigt at underbenklæder til mænd kan fås i mange forskellige farver.

I dag er mørke underbukser nok det mest almindelige. De er enten sorte eller marineblå. Men komme ofte også i andre farver og nuancer hvis man kan lide kulør på hverdagen.

Nævnte underbukser finder du hos Mens Wear.

Hvornår begyndte man at gå med underbukser?

Underbukser har eksisteret siden middelalderen. Men det var først noget alle gik med i 1800-tallet. ‘Det lyder godt nok ulækkert’, tænker du måske.

Tja, men sådan er det. Underbukser er en relativt ny ting. Og det var ikke et klædningsstykke der blev gjort meget ud af. Måske netop derfor var de hvide – eller rettere: ufarvede.

Underbukser har mange funktioner

I nutidens Danmark er underbukser funktionelle og de må gerne have et lækkert design. Vi viser os oftere i underbukser end man gjorde i 1800-tallet. Vi vil se godt ud i omklædningsrummet og vores egen bevidsthed.

Gylpen er forsvundet i underbuksernes evolution. Førhen var det helt almindeligt med en gylp. Men de fleste mænd fandt det lettere at trække kanten ned, så gylpen kom aldrig til sin ret.

Bred elastikkant øger komfort

Underbukser skal sidde godt – og gerne tæt. I en kort perioder var boksershorts populære, men den løse pasform er udskiftet med mere stramtsiddende klæder.

De tætte underbukser giver en større følelse af komfort. Derfor er de fleste underbukser udstyret med en bred elastikkant som holder bukserne fast ved hoften. Og der bliver eksperimenteret med forskellige stoffer. For eksempel findes der underbukser lavet af fibre fra bambus. Du kan også købe bukser lavet af økologisk bomuld som er langt mere skånsomt for miljøet. Og så er det bedre kvalitet.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *