Hvilken type stof skal du vælge?

Det kan være skræmmende at gå ind i en stofbutik med alle de mange forskellige typer stof. Forhåbentlig kan du her blive klogere på, hvad de forskellige typer er, og hvordan man navigerer rundt i de forskellige typer stof. Hos Stofstedet har de alle tænkelige former for stof, og hvis du ved hvilken typer du skal bruge er det nemt at komme i gang.

Hvis du ønsker at lære at sy eller allerede ved hvordan, men leder efter nogle tips, er det sandsynligvis vigtigt for dig at finde ud af hvilken type stof du skal benytte dig af. Det kan være svært at vælge, hvilken type stof der er det rigtige at vælge. Det kommer an på hvad du skal sy.

Det kan være ret forvirrende med alle de forskellige typer stof og rækker og rækker af stoftyper. De store butikker er vidunderlige, fordi de har så mange muligheder, men de kan også være meget skræmmende. Lad os tale om, hvordan du køber stof og hvad du bør overveje inden du køber dit stof.

Forskellige typer af stof: Lad os få et hurtigt overblik over typer af stoffer man kan få.

100% bomuldsstoffer (det krymper og skal vaskes før brug). Bomuldsstof fås i mange forskellige stilarter, herunder designerstoffer med fedte og trendy udskrifter, baby stof, sæsonbestemte stoffer og meget mere. Kan bruges til: De fleste sy-projekter som tasker, forklæder, dyner og meget andet til dit hjem.

Tykt stof som lærred og denim: De er tungere og tykkere end dine basale bomuldsstoffer og mere robuste, så de holder længere, hvilket gør dem ideelle udendørs projekter eller ting, der har brug for lidt vægt for dem.
Kan bruges til: Kan være fantastisk til ting som kastepuder, rygsække eller noget andet du vil have en tungere vægt på.

Fleece er en blød og hyggelig stoftype. Det er perfekt til ting som tæpper og pyjamas eller alle ting til din baby. Det er lidt dyrere, og kan ændre sig lidt efter vask. Nogle får lyst til at tage en lille på stoffet, så vær opmærksom imens du syr.
Kan bruges til: Perfekt til babytæpper, pyjamas, bamser eller andre ting man skal kunne kramme.

Flannel: Normalt vil du finde en flannelssektion med masser af babytryk. Det er knapt så tykt som fleece, og minder mere om basisk bomuld. Den ene side er blød. Det er blødt og smukt, men krymper i vask når det er vasket et par gange.
Kan bruges til: Pyjamas, tæpper, ting, som du vil være bløde, men ikke voluminøse.

Stof til specielle anledninger: Du finder en sektion med ting som satin (blød og silkeagtig), tyl og silke. Disse bruges normalt til kjoler og andre flotte ting. En advarsel – det er sværere at sy på disse typer stof end almindelig bomuld og kræver øvelse, det er fordi de er så glatte.
Kan bruges til: særlige lejligheder, kjoler, tøj.

Nu har du forhåbentlig fået en ide om hvordan du vælger det rigtige stof, for gode tilbud og kvalitetsstof bør du besøge Stofstedet. 

Lykke Holzmann Søby