0

Bilerne skal være grønne i 2030

Regeringen har besluttet at Danmark kun må sælge grønne biler fra år 2030. Det er et ambitiøst mål og du bør indstille dig på at din næste bil skal være grøn.

Nej, det betyder ikke at biler i andre farver udgår. Det betyder at alle biler skal opfylde nogle miljømæssige krav for at kunne køre i Danmark. Men hvad er en grøn bil egentlig?

Din bil er grøn når…

Biler skal være mere venlige for klimaet. De forbrænder alt for meget der bliver pumpet ud i naturen og ødelægger klimaet. Din bil er grøn når den skåner miljøet.

Elbilen er det oplagte bud på en grøn bil. Selvom elbiler er steget i salg, så er danskerne stadig tøvende. De fleste forbinder el-bilen med en dyr Tesla. Men der er mange andre bilmærker der laver gode elbiler. Både små og store.

Elbilen er nem i drift

Hvilken elbil du skal vælge afhænger helt af dit behov. Kører du meget, lidt eller måske langt?

Bilen har brug for en ladestander, så derfor skal også have en form for abonnement til strøm. Det er en ny måde at tanke bilen på. Det kræver lidt tilvænning.

Der er nogle rabatordninger og refusion af udgifter til forbrug som du bør sætte dig ind i. Men ellers er ladning smertefrit.

Ingen sliddele at skifte

En motor der kører på brændstof har væsentlig flere sliddele som skal skiftes jævnligt. En elbil har ikke ret mange sliddele og du behøver ikke at tænke på olie og alt den slags.

Det er kun bilens bremser der skal renses ind imellem. Hvis du er lidt lun på at købe en elbil næste gang, så er der hjælp at hente hos Autocentrum Odense. De hjælper med alt praktiske og guider dig i overgangen til elbil.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *