0

Sæt kommaet rigtigt og bliv taget seriøst

Kommatering er noget, som rigtigt mange danskere har svært ved. Uanset om du arbejder med at skrive tekster eller ej, kan dine sproglige og grammatiske evner have betydning for, hvorvidt du bliver taget seriøst på arbejdsmarkedet. De fleste jobs indebærer nemlig en eller anden form for skriftlig formidling eller kommunikation, enten i form af mails eller produktbeskrivelser, og hvis disse bærer udbredt præg af fejl, vil du og din virksomhed blive opfattet som mindre ambitiøse end i sandsynligvis er. Derfor er det utroligt vigtigt, at i sørger for at uddanne den eller de personer indenfor jeres virksomhed, som oplever udfordringer med dansk grammatik.

Forstå betydningen af et komma

Lad os se på et efterhånden ret kendt eksempel på, hvad kommatering betyder for en sætning.

  1. ”Lad os spise børn.”
  2. ”Lad os spise, børn.”

Hvor den første sætning opfordrer til kannibalisme, er sætning nummer to en invitation til børnene om at komme og spise. Det er et ekstremt eksempel ja, men det illustrerer, hvorfor et kommakursus kan være en god investering for jeres virksomhed.

Her kommer endnu et eksempel, som måske er mere relaterbar for jer som virksomhed.

  1. ”Vi holder til i et mindre behageligt kontormiljø på Nørrebro.”
  2. ”Vi holder til i et mindre, behageligt kontormiljø på Nørrebro.”

Her har kommaet direkte betydning for, hvorvidt sætningen har en positiv eller negativ betydning, og det er derfor vigtigt at være bevidst om denne store betydningsforskel, som et lille komma kan have, når i beskriver jeres virksomhed.

Så hvis din virksomhed har en eller flere ansatte, som kunne drage fordel af at få et kommakursus, så tilmeld dem i dag uanset, om de har dansk eller udenlandsk baggrund. På den måde sikrer du dig, at sproglige og grammatiske fejl ikke bliver en årsag til, at jeres virksomhed fremstår useriøs.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *