0

4 tips til vedligeholdelse af dit hus

Når man køber et hus, kan det godt virke overvældende med alle de opgaver, der hører sig til. Et hus skal nemlig vedligeholdelses gennem alle årets mange sæsoner, så der ikke opstår vedvarende skader. I dette indlæg får du en række tips til, hvordan du vedligeholder dit hus, så du sparer penge på store reparationer senere.

Taget

En udskiftning af et tag er nok den dyreste post på hele huset. Derfor er det vigtigt, at du løbende passer og plejer det, så snavset ikke bliver til omfattende skader. Brug derfor nogle penge på, at få renset dit tag en gang hvert eller hvert andet år, og giv dine tagrender en omgang tagrenderens i ny og næ.

Fuger

Intet murværk er glad for frost. Men hvis der er noget, som ønsker frosten mindre, så er det husets fuger. De har tendens til at slå revner efter hårde vintre med meget frost, hvorfor du bør gå en runde hvert år for at kigge til dem. Fugerne repareres let med en gang fugemasse.

Træværk

Uanset og du har et skur, et hegn eller et udhæng i træ, så bør du give det en kærlig hånd hvert år. Du kan komme rigtig langt med en gang sandpapir, olie og lidt maling. Hvis ikke du vedligeholder træet, så tørrer det med tiden ud og får meget let skader eller måske endda knækker.


Fliser

Hvis du har fliser i indkørslen eller på terrassen, så skal de selvfølgelig også have en kærlig hånd. Du kan forebygge med skader med en god fliseimprægnering, som danner et beskyttende lag mod regn og frost. Rens jævnligt dine fliser rene af alger og andet snavs, så det ikke får lov til at sætte sig.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *