0

3 råd til at afholde et effektivt møde

Møder er nødvendige i enhver form for samarbejde og virksomhed. Men som du sikkert har opdaget, er der stor forskel på, hvor effektive møderne egentlig er. Det kan skyldes et væld af ting, men det kan være svært konkret at sætte ord på, hvad det er, der gør, at møderne ikke går så stærkt, som de burde. Vi giver dig her råd til, hvordan du kommer bedst igennem dine møder.

Tavler med punkter og nøglenoter

Møder bliver meget forvirrende, når det hele foregår i luften, og der ikke skrives ting ned løbende. Særligt, når det er udset til at være et længere møde, som har mange ting på dagsordenen. Med et whiteboard kan du komme dette problem til livs. Herpå kan du simpelt og enkelt tage noter, så alle er med på, hvad der er blevet sagt.

Hav en klar dagsorden

Inden ethvert møde bør I altid spørge jer selv: Hvad vil vi gerne have ud af det her møde? Der skal være en klar plan med mødet, så det ikke bliver en snak, der tages i både øst og vest. Når mødet er ved at være slut, skal I spørge jer selv igen: Har vi fået det ud af mødet, som vi gerne ville? Hvilke handlinger skal der tages på baggrund af dette møde?

Hold opfølgende møde

For at sikre at alle har forstået mødet korrekt, bør der holds et opfølgende kortere møde, hvor I gennemgår de handlinger, som blev aftalt på mødet. Har folk gjort det, de skulle, eller skal der mere til at aktivere de mange handlinger?

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *