0

Vælg effektive, genanvendelige mundbind, som beskytter både dig og planeten

I kampen mod smitsomme sygdomme kan vi alle sammen gøre en forskel. Når vi husker at bruge diverse værnemidler som f.eks. håndsprit og mundbind, hjælper vi med at mindske risikoen for alle. Desværre er mange værnemidler skabt til engangsbrug, og det skaber spild. Når du vælger genanvendelige mundbind, beskytter du også miljøet.

Genanvendelige mundbind er oftest fremstillet af stof, hvilket betyder, at de kan holde til at blive vasket igen og igen. Derfor kan du bruge hvert enkelt mundbind mange gange. Mundbindene syes med 3-4 lag stof, og findes i forskellige designs. Det betyder også, at du kan finde ét, der har en god pasform til dig.

Der findes endnu ikke nogen genanvendelige mundbind, som er godkendt til medicinsk brug, og derfor er det vigtigt, at dit stofmundbind lever op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger: Mindst tre lag tætvævet stof og gerne muligheden for at sætte filter ind i mundbindet.

Om dit mundbind er medicinsk godkendt, gør imidlertid ikke den store forskel, medmindre du er læge, sygeplejerske eller på anden måde arbejder i sundhedssektoren. For langt de fleste er et stofmundbind altså et godt alternativ, når det blot skal bruges i den offentlige trafik på vej til og fra arbejde eller når du går på indkøb.

Er du syg, eller har du mistanke om at du er smittebærer, bør du imidlertid anvende et CE-mærket mundbind af papir, som er testet og medicinsk godkendt.

Stop smitte og pas på miljøet med stofmundbind

Mundbind af stof kan både være mere behagelige og miljørigtige. Men for at opnå optimal beskyttelse, er det vigtigt, at du vasker dit mundbind, hver gang du har brugt det. Bruger du mundbind hver dag, kan det altså være en god idé at indkøbe 5-10 mundbind, som du kan vaske samlet én gang om ugen eller hver 14. dag.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *