Vælg den helt rigtige dåbsgave

Dåben er den første store begivenhed for et menneske, og det afføder naturligvis spørgsmålet, hvad der kan bruges som dåbsgaver? Her er nogle forslag

 

Den personlige
Den rette dåbsgave kan naturligvis afhænge af, hvor tæt man er relateret til barnet. Er man bedsteforældre eller gudforældre, er det passende, at man kommer med en gave, der har været lagt vægt bag.

En populær gave fra især bedsteforældre og oldeforældre er at oprette en barneopsparing med en god rente, hvor beløbet langsomt kan vokse sig større, som årene går. Oftest vil kontoen blive “låst op” for dåbsbarnet, når vedkommende fylder 18 år. 

Andre populære forslag kunne være kendte børnefortællinger i samlet bogform, hvor giveren signerer bogen med et citat til minde om dåben.

Afhængigt af, hvor meget tålmodighed, man har, kan man også give sig i kast med at lave børnelegetøj med navn på, som barnet vil kunne have glæde af i mange år.

 

Den kristne
Nogle familier går op i, at dåben bliver ordentligt markeret som et kristent ritual, så en gave-idé kan være at give en bibel med udvalgte passager, man som giver mener, passer til dåbsbarnet. Forældre kan således læse højt fra bibelen som godnathistorie for deres barn.

Man kan også få lavet et kors som vedhæng til et halssmykke i mange forskellige materialer og pris. Her man kan med fordel besøge en guldsmed, der eventuelt vil kunne lave en inskription i smykket.

 

Den til forældrene
Man kan også gøre de nybagte forældre en tjeneste ved at tænke på, hvad de mon står og kunne have brug for til barnet.

Her er gode forslag til en dåbsgave en vugge, sengetøj eller børnebestik. Et barn vokser som bekendt hurtigere end voksne mennesker, hvorfor gode gave-idéer altid er barnetøj. Her skal man dog være opmærksom på, hvilken størrelse barnet bruger, da dette kan variere fra barn til barn.

 

Anders Lundtang Hansen