Umanerligt mange former for kostilskud

I gamle dage, når man havde en skavank i form af forkølelse, ondt i leddene eller andet lignende, så gik man til en kvaksalver af forskellig art

Det samme gjaldt, hvis der var tale om ting, man ønskede en vedvarende ændring af grundet noget, som var opstået i løbet af kort tid, eller som man havde døjet med i lang tid. Det kunne for eksempel være ønske om et vægttab eller en kur mod hurtig hjertebanken.

Løsningen til disse problemer blev ofte en mere eller mindre tilfældig sammensætning af forskellige husråd og kemikalier, som enten ikke gjorde noget forskel, tilfældigvis hjalp en smule, eller – nok værst af alt – forværrede situationen.

Heldigvis blev lægeforskningen forbedret, og man begyndte som helhed i lægestaben at lægge sin lid til forskning og beviselige resultater end bare noget, man mente, havde en virkning, baseret på tro eller overbevisning.

Et supplement til denne forskning, der lykkeligvis er afstedkommet deraf, er kosttilskud.

Der findes mange forskellige former for kosttilskud, der blandt andet relaterer sig til kolesterol, vægten, musklerne, neglene, træthed og rigtig meget mere.

Det er endnu et resultat af forskningen, der har affødt noget nær mirakelmidler i form af kosttilskud, som både kan afhjælpe, men også forebygge eventuelle symptomer og skavanker i kroppen.

Efterhånden kan man opsamle mange forskellige kosttilskud, og der kommer hele tiden flere til, hvorfor markedet kan virke overflydt med diverse mere eller mindre autoriserede kosttilskud.

Derfor kan man desværre sagtens risikere, at man kan få fingre i kosttilskud, der netop er opbygget efter den gamle kvaksalvermetode: At det ikke virker eller måske gør tingene værre.

Således er det ikke alle mennesker, der tillægger lige stor værdi til kosttilskud, men ønsker medicin eller psykofarmaka, når de vil have behandling.

Det er lidt en skam, for kosttilskud kan sagtens gøre en gevaldig forskel for ens krop på både kort og lang sigt.

Hvis man skulle være det mindste i tvivl, om man køber de rette kosttilskud, så er det store råd herfra, at man selvfølgelig konsulterer egen læge, da disse ofte vil anbefale kosttilskud af en bestemt type, der passer til dig og korrelerer med din nuværende situation i livet, kombineret med mulig medicin, du allerede tager.

Man skal jo ikke bare købe kosttilskud i et væk, men høre på lægens anbefaling, der nok kan foreslå nogle konkrete kosttilskud, du skal købe.

Når du dernæst leder efter kosttilskud, skal du købe dem hos autoriserede forhandlere, så du ved, at du kommer hjem med de rette kosttilskud

Anders Lundtang Hansen