Skift din låsecylinder – for en sikkerheds skyld

Hvis du går og overvejer, om der skal ny lås på en eller flere af dine døre, kan du med fordel undersøge, om det overhovedet er nødvendigt at skifte hele låsen. Er låsene på dine døre af nyere dato, kan det sagtens ske, at det kun er nødvendigt at skifte cylinderen.

Ny lås med ny låsecylinder

Cylinderen er den centrale del af din lås – der, hvor du stikker nøglen ind for at låse døren op. Ældre låsecylindere er nemme at dirke op for indbrudstyve, da de for det første kan være rigtig slidte, for det andet sjældent er forsynet med det antal stifter, som det anbefales af politi og forsikringsselskaber. Så selv om hele låsen ikke er mere end ti år gammel, anbefales det alligevel, at du som minimum udskifter din låsecylinder. Og dette gælder især, hvis en eller flere nøgler er bortkommet, eller hvis du lige har overtaget din bolig – du ved i realiteten ikke, hvor mange kopier af nøglerne, der er i omløb.

Køb ny låsecylinder online

Du kan faktisk selv skifte din låsecylinder. Og selv hvis du skulle vælge at bede en låsesmed om det, er det billigere at købe cylinderen selv, frem for af låsesmeden. Du kan finde billige låsecylindere på laaserabatten.dk

Astrid Pedersen