Skal du have fladfisk på krogen?

Fanger du selv din fiskefilet?

Det er da herligt med en lækker stor smørstegt rødspættefilet. Du ved, sådan en der fylder hele tallerkenen, og som er friskfanget tidligere på dagen. Du er ikke i tvivl, når du sætter tænderne i en fiskefilet, som er tilberedt efter alle kunstens regler. Og så får du den serveret med persillesovs og nye kartofler. Når du er så heldig at ramme sådan et måltid, eksempelvis på en frokostrestaurant, så kan du være sikker på, at fisken kommer lige fra fiskerens garn.

Det har ikke noget at gøre med sådan en halvslatten fiskefilet, som du kan få på en grill, hvor den bliver serveret på en paptallerken med bløde pomfritter og lunken remoulade fra tube.  

Vil du gerne selv fange din rødspættefilet? 

Du behøver faktisk ikke at gå på restaurant for at få en lækker friskfanget rødspætte. Du kan nemlig sagtens fange den selv. Der er flere steder i Danmark, hvor du kan trække den lækre spisefisk op i rigelige mængder. Og hvis du i forvejen har en lystfisker gemt i dig, så er det jo blot endnu en dejlig fisketur, der venter på dig.

Hvad har du behov for

Du skal have din madding helt ned på havbunden for at få fat på fladfisken. Her “går den rundt” og hygger sig, og kan falde i et med omgivelserne, hvis den fornemmer fare. Nogle gange er den stort set gemt under sandet, så kun lige øjnene stikker op.

For at få maddingen sænket helt ned til bunden, så har du behov for et fladfiskeforfang. Det er egentlig bare et blylod som vejer mellem 30-90 g. Desuden sidder der 2-3 kroge, samt noget skinnende eller farvestålende, som lokker fiskene til. Det kan være skinnende perler eller nogle små fjer i forskellige farver.

På krogene sætter du en madding, som fladfisken bare ikke kan stå for – det kan være sandorme, børsteorme eller stykker af sildefileter.

Når først du har grejet ude det rigtige sted, så er du klar til at fange rødspætter, skrubber eller ising.

God fornøjelse.

  

   

Troels Nielsen