Kapok dyner – det optimale valg til din baby

Leder du efter det perfekte sengetøj til dit barn? Så må du ikke glemme at være kritisk over for fyldet i puder, madrasser og dyner. Dit barn tilbringer megen tid i sengen, og helt små børn kan ikke selv regulere deres krops temperatur. Så du bør kraftigt overveje, om ikke dynen, puden og madrassen skal have fyld af det lækre naturmateriale kapok.

Hvad er kapok, og hvorfor er det velegnet som fyld i madrasser, puder og dyner?

I lighed med bomuld består kapok af plantefibre fra et træ. Men her hører lighederne så også op. Hvor bomuld kan kartes og spindes til tråde, som kan bruges til tekstiler, er kapokfibrene alt for fine og porøse til at kunne finde den form for anvendelse. Kapokfibre indeholder op imod 80% luft, er op til seks til otte gange lettere end bomuld, og qua fibrenes hullede struktur 100% vandafvisende, således at kapok ikke opsuger fugt fra luften – eller den, vi afgiver via kroppen som sved, når vi sover. Således er kapok både temperatur og fugt regulerende, hvilket gør kapok ideelt som fyld i dyner, puder og madrasser til små børn og babyer, som endnu ikke mestrer kunsten at regulere deres egen temperatur.

Samtidig er kapok – eller ”silkebomuld”, som materialet også kaldet på grund af sin bløde og fine overflade – et særdeles allergi venligt materiale. Da kapok ikke samler fugt, er vækst betingelserne for mikroorganismer så som svampe og bakterier særdeles ringe i det lette og åndbare materiale. Og da kapok fra naturens side er økologisk dyrket, skal du ikke være bange for, at materialet gemme på pesticid rester eller anden potentielt farlig kemi. Faktisk er kapokfibre i sig selv antibakterielle, uden nogen behandling er nødvendig – og du kan være sikker på, at dit barn sover i fred for husstøvmider og andet uvæsen.

Du kan finde din nye kapok dyne hos Babynature.dk

Astrid Pedersen