0

Gode tips til indekatte

En kat er fra naturens side et dyr, der holder meget af naturen. Katte elsker at lege, klatre i træer, snuse til ting, gemme sig, undersøge, jage, kigge og udforske. De er legesyge, nysgerrige og energiske, og derfor ikke i udgangspunktet egnet til at være indendørs. Hvis du alligevel vælger at få en indekat, er der nogle ting, du kan være opmærksom på, og der findes en lang række udstyr, ting og legetøj, du kan købe for at stimulere katten bedst muligt.

Huler

Katte elsker at gemme sig i mørket, og så er de fra naturens side meget nysgerrige dyr, der for alt i verden skal undersøge nye ting, der bliver stillet foran dem. Derfor ser du ofte katte kravle ned i papkasser og vaser, ind i skabe, under sofaen og alle andre steder, de har mulighed for at gemme sig. Hvis du vil være rigtig god ved din kat, kan du købe en decideret kattehule til den. Kattehuler findes hos de fleste forhandlere af dyreting og er det perfekte gemmested til din kat, når den gerne vil have ro, men stadig kunne følge med i, hvad der sker på den anden side.

Kradetræer

Et kradsetræ er godt for din kat, fordi det består af flere funktioner, som din kat elsker. Nederst er der som regel en kattehule, som katten kan gemme sig i. Den er typisk udstyret med en form for plys, så katten ligger blødt. Ovenpå hulen er selve kradsetræet, som katten bruger til at slibe sine kløer, så den ikke gør det i din sofa. Du kan eventuelt sprøjte kradsetræet med katteurt, hvis du vil skabe ekstra tiltrækning. Øverst er der en form for platform eller plateau, der stimulerer kattens nysgerrighed, fordi den deroppefra kan følge med i alt, der foregår i hjemmet.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *