0

Forstå sportstapens helbredende egenskaber

Kan et stykke tape på huden virkelig have en mærkbar positiv effekt på muskler og led? Det kan være svært at forestille sig, men svaret er faktisk ja. Ved at læse med her kan du få et indblik i, hvordan sportstape kan have en så gavnlig effekt at både fysioterapeuter, ergoterapeuter og læger verden over sværger til det, som en valid og foretrukken behandlingsform.

Der findes to typer sportstape, hvoraf den elastiske type kaldes for kinesiologi tape. Denne type sportstape stammer fra Japan og har en lang række gavnlige egenskaber, heriblandt stimulering af blodcirkulationen, afspænding af muskler og forebyggelse af kramper. Fordi tapen består af elastiske fibre, er den ekstra velegnet til brug under fysisk aktivitet, hvad enten der er tale om en gåtur elle hård fysisk træning. Vær dog opmærksom på, at det er meget vigtigt, at tapen påsættes korrekt for at opnå den gavnlige effekt. Hos mange forhandlere af sportstape kan du heldigvis købe tapen i modeller, som er klippet på forhånd og tilpasset bestemte steder på kroppen.

Smertelindring uden brug af medicin

Kinesiologi tape kan desuden, ved bestemte påsætningsmetoder, have en terapeutisk effekt på muskler og led, som dermed bidrager til smertelindring og øget blodgennemstrømning.

Der er altså ikke noget at sige til, at professionelle behandlere anser kinesiologi tape som en effektiv og alsidig metode til at afhjælpe spændinger og smerter.

Løs problemet i dag

Så hvis du har et eller flere områder, hvor du føler smerte eller anspændthed, så ved du nu, at sportstape kan gøre mere end man lige umiddelbart skulle tro. Så kontakt din læge eller fysioterapeut og find ud af, hvordan du kan bruge kinesiologi tape til at opnå øget velvære, mobilitet og livsglæde.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *