0

Epoxy til revner i træ

Hvad gør du når der er revner i træet. Det kan være en knast i bordpladen der er poppet ud. Eller måske har du skåret skævt da du skulle lave et gør det selv-projekt.

Epoxy er kunstig harpiks. Det binder træet sammen og udfylder revner og små huller. Når epoxyen er størknet kan du male eller lakere træet og du vil aldrig kunne se at du har fyldt revnerne med epoxy.

Er epoxy svært at arbejde med?

For at få epoxy til at klæbe og størkne kræves der en kemisk reaktion. Arbejdspladser der bruger epoxy har særlige sikkerhedskrav med hensyn til beskyttelse og udluftning. Hvis du kun bruger epoxy i hobbyprojekter kræver det ikke helt det samme.

Epoxy er utroligt nemt at arbejde med. Du kan bruge det fra alt til udfyldning af revner i træ til coating af gulve eller bordplader. Men epoxy er også populært til kunst- og hobbyprojekter.

Hvilken epoxy skal du vælge?

Der findes et væld af forskellige slags epoxy. Det kommer helt an på dit projekt hvilken du skal bruge. Revner i træet er ikke det samme som at dække et helt bord med epoxy.

Lad være med at købe den første og bedste epoxy. Du risikerer at dit gør det selv-plankebord må kasseres fordi du har coatet det med en forkert epoxy. Når den er størknet vil du måske opleve at den revner og krakelerer fordi den ikke er beregnet til coating.

Epoxy kan bruges til mange projekter

Hos HF Industri og Marine kan du købe epoxy der ikke kræver åndedrætsværn. Men du skal altid bruge handsker. Og når du sliber i epoxyen skal du have støvmaske og briller på. Du kan bruge epoxy til borde, smykker, gulve eller decoupage. Det er som flydende glas i forskellige farver.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *