En cykelanhænger gør det nemmere at komme rundt med børnene

Er du træt af skrigende børn på bagsædet, når du sidder fast i myldretidstrafikken – selvom du ikke er mere end et par kilometer fra hjemmet? Hvorfor så ikke bytte den kedelige biltur ud med en forfriskende cykeltur? Børnene kan du sagtens have med, hvis blot du investerer i en cykelanhænger.

Ikke nok med at du slipper for at sidde i kø, du forurener også mindre, får mere motion og frisk luft. Og de fleste børn elsker at sidde i en cykelanhænger.

Cykelanhænger frem for barnestol

Mange cyklister vælger en barnestol, når de første gang skal cykle med et barn, men der er mange fordele ved anhængeren. Ikke mindst at du kan have mere end ét barn med.

Cykelanhængeren spændes fast bag på cyklen. Den er indrettet med en eller to stole, der er dækket er et stort beslag, så børnene er skærmet for vind og vejr. Her kan de sidde spændt fast med 5-punktsseler og nyde omgivelserne, mens du tramper afsted i pedalerne.

De fleste anhængere er desuden indrettet, så der er plads til en smule opbevaring bagi. Du kan altså sagtens handle på vejen hjem, ligesom der er god plads til børnenes flyverdragter, når de skal afsted til børnehaven mandag morgen.

2 mærker med gode anbefalinger

Der er mange forskellige modeller at vælge mellem, når det kommer til cykelanhængere. Men to mærker, der får masser af ros fra brugerne, er Thule og Croozer.

Begge modeller fås i forskellige versioner, ligesom du kan vælge mellem modeller til et eller to børn. Hvis du ønsker en alsidig anhænger, der også kan bruges uden cykel, så kan mange modeller laves om til både babyjogger, løbevogn og klapvogn – alt afhængig af udstyr. Det betyder, at du kan bruge cykelanhængere til transport i hverdagen, til løbeturene i weekenden og når familien skal på ferie. Kort sagt: Den kan bruges overalt.

Camilla Skøtt