Derfor skal din hund have hundetegn

Når man er førstegangshundejer er der en del ting, som man skal forholde sig til for første gang, og det kan være lidt svært at navigere rundt i den jungle af information, der efterhånden har hobet sig på på internettet. Derfor får du her en simpel guide til, hvad du som minimum er nødt til at anskaffe dig som ny hundejer. 

Hundetegn

Det er faktisk lovpligtigt i Danmark, at give sin hund et hundetegn på. Det lovpligtige hundetegn skal hunden bære fra den er fire måneder gammel, og der skal stå informationer som dit navn og din adresse. Du behøver ikke at skrive dit telefonnummer på hundetegnet, men det kan være en god ide at oplyse det, hvis hunden skulle finde på at stikke af. I så fald kan dem som finder hunden hurtigt kontakte dig og lade dig vide, at din hund er okay. 

Forsikring på hunden

Det er også lovpligtigt i Danmark at få tegnet en hundeforsikring, som dækker de skader din hund forvolder på andre mennesker og deres ejendom. Denne lovpligtige forsikring rækker dog ikke så langt, hvis uheldet skulle være ude med din egen firbenede ven. Derfor er det også en rigtig god idé, at få tegnet en udvidet forsikring, så din hund er dækket ind i tilfælde af sygdom. Skal den pludselig opereres kan det hurtigt løbe op i mange tusinde kroner, og det kan være en ulidelig situation at stå i som hundeejer, hvis man skal vælge mellem sin hund og familiens fremtidige økonomi.

 

Det basala til hjemmet

Det er ikke lovpligtigt, men sørg for at anskaffe en god hundekurv eller en anden anordning, som hunden kan føle sig tryg i, nogle passende skåle til mad og vand og lidt legetøj. Det behøver ikke at koste mange penge – et tæppe kan gøre det ud for en kurv og en sok med knude på midten kan være et dejligt stykke legetøj for hunden. Er det småt med pengene er det derfor langt vigtigere at bruge dem på ovennævnte samt på noget ordenligt og nærende foder. 

Katrin Sørensen