0

3 tips til at undgå skader til den nye fodboldsæson

Vi er mange, der har glædet os til at komme godt i gang med fodbolden efter en lang coronapause, hvor vi heller ikke har kunnet træne i fitness. I hvert fald ikke for alvor. Men det er ikke uden fare, at vi starter op igen, og vi kommer derfor her med tre råd til, hvordan du undgår og behandler skader under den nye sæson.

Reparer de ømme muskler

Når du starter op igen, vil du uden tvivl hurtigt få ømme muskler som følge af, at det er meget lang tid siden, at du har trænet og spillet. Du kan hertil eventuelt benytte biofreeze, som kan hjælpe dig med at forhindre krampedannelse og mindre overbelastningsskader, som med stor sandsynlighed vil komme, når du giver den los med fodbold igen.

Varm ordentligt op

Som følge af den lange pause vil dine muskler ikke være klar til at blive brugt som før corona, hvor du måske spillede 3-4 gange om ugen. Det skal dine muskler vænne sig til igen, og derfor skal du varme ordentligt op i stedet for at gå direkte ind og sparke på mål. Særligt er din lyske og dine baglår udsatte, hvis du går ind og sparker med det samme.

Undgå at træne i store mængder

Overbelastningsskader vil unægtelig komme, hvis du tror, at du bare kan gå ind og træne 4 gange om ugen og spiller kamp oveni. Det kan du ikke. Start derfor langsomt ud og træn eventuelt kroppen ved siden af i fitness, så du får hele kroppen tilbage i form og gør den vant til disse efterhånden uvante bevægelser.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *