0

3 råd til dig med en ustyrlig hund

Hunde er ofte menneskets bedste ven, men vi kan ikke altid kontrollere deres personligheder i lige så høj grad, som vi måske gerne vil. Dette er særligt et problem for hunde, som enten er blevet misbrugt eller har haft dårlige hjem som en start i deres liv. Vi kommer her med gode råd til, hvad du kan gøre, hvis din hund er svær at tøjle.

En mundkurv kan hjælpe

Hvis din hund er særdeles aggressiv, kan det være nødvendigt med mundkurv, selvom det bør være en sidste løsning, hvis intet andet hjælper. En mundkurv til hund skal samtidig bruges i forbindelse med behandlinger, hvor man gerne vil forhindre, at hunden napper sig i sit sær eller begynder at slikke et sted, hvor den ikke bør slikke.

Ros den, når den slapper og viser ønsket adfærd

Alle hunde kan trænes, og selvom det er rigtigt, at det kan være sværere med ældre hunde, så er det ikke umuligt i de rigtige omgivelser. Om ikke andet bør du altid være klar til at belønne din hund, når den er rolig i en situation, hvor den normalt ville være ustyrlig i. På den måde vil hunden langsomt lære, at det er en god ting at være rolig.

Positiv indlæring

I forbindelse med ovenstående råd er det også vigtigt at nævne, at positiv indlæring er den bedste metode for hunden at lære på. Du skal ikke slå eller skælde hunden ud, medmindre den gør noget rigtig skidt. Ignorer den i stedet, og beløn den, når den udviser positiv adfærd, du gerne vil have.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *